Президентът на САЩ Джо Байдън е дал положителен тест за COVID-19,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е дал положителен тест за COVID-19,
Коментари Харесай

Американският президент Джо Байдън е заразен с COVID-19

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е дал позитивен тест за COVID-19, заяви Белият дом. 79-годишният президент, съгласно прессекретаря на Карин Жан-Пиер,  " изпитва доста леки признаци, като е почнал лекуване с Паксловид (Paxlovid). "

Байдън ще се изолира в Белия дом и ще продължи да извършва напълно всичките си отговорности, споделя още Жан-Пиер. " Той се свърза по телефона с хора от личния състав на Белия дом тази заран и ще взе участие от резиденцията си във всички планувани срещи през днешния ден - както по телефона, по този начин и посредством Zoom ", прибавя тя.

Предишният тест за COVID на президента е изработен във вторник и е бил с негативен резултат. На 79 година Байдън е най-възрастният президент в историята на Съединени американски щати. Той е изцяло имунизиран и също така е получил две бустерни дози, като четвъртата доза от имунизацията Pfizer BioNTech му бе сложена единствено ден, откакто беше позволена през март за хора над 50-годишна възраст.

" Съгласно общоприетия протокол за всеки позитивен случай а ковид в Белия дом, здравното звено ще осведоми всички близки контакти на президента, в това число всички членове на Конгреса и хора от медиите, които са взаимодействали с него по време на вчерашното му пътешестване до Съмърсет, Масачузетс ", се споделя в изказването.

Това бе единствената обществена поява на Байдън, откогато се завърна от петдневно пътешестване в Близкия изток.

Ако положението на Байдън се утежни съществено, той може краткотрайно да трансферира президентската власт на вицепрезидента Камала Харис посредством 25-ата корекция на конституцията. Харис към този момент беше настоящ президент, въпреки и за малко повече от час, през ноември, когато Байдън бе под анестезия за рутинна колоноскопия.

Американският президент до момента сполучливо избягваше срещата с ковид до момента. Същевременно други високопоставени чиновници на администрацията са дадоха позитивен тест за COVID-19 през последните 2 години, в това число Камала Харис, държавният секретар Антъни Блинкен и някогашният прессекретар Джен Псаки.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР